In general, nu pomeniti nimic despre teroristi. CEEEEEEEEEEEEEEE?

Psihoza sigurantei internationale, intr-un Bucuresti bantuit, cu ocazia summit-ului, de atatia sefi de stat, loveste din toate directiile. O serie de recomandari oficiale, din partea Sectiei 1 Politie, referitoare la “conditiile speciale” impuse bucurestenilor in perioada 31 martie – 4 aprilie 2008, ridica grave indoieli asupra respectarii intimitatii in urma USA PATRIOT Act. Adica fix de cand au aparut “domestic terrorism”

Ca sa evitam neplacerile de tip “headshot” va trebui, citez “sa nu deschidem ferestrele in timpul trecerii coloanelor oficiale si nici sa ne apropiem de acestea”. Toate bune pana acum: mi se pare normal ca militarii americani detasati in tara noastra cu ocazia summit-ului, frustrati, probabil, ca n-au prins misiuni prin Afganistan, sa se manifeste coerent in lupta impotriva terorismului.

Ceea ce nu mi se pare, insa, deloc normal, e faptul ca “in zona de interes, telefoanele mobile vor fi bruiate si convorbirile inregistrate”. Singura reactie care-mi vine la gura in momentul de fata este un foarte elastic DE C33333333???

Nu uitati ca incepind cu 9/11 cu totii suntem, mai mult sau mai putin, teroristi.

Iata si textul integral:

– in ziua de 29 martie, conform comunicatului Min.de Interne, se va organiza o simulare pe timpul careia circulatia va fi restrictionata.

– incepand cu 31 martie, vor fi instituite restrictiile de circulatie si vor fi pastrate pana pe data de 4 aprilie .

– pentru accesul in zona pe perioada summit-ului, suntem atentionati sa avem asupra noastra Cartea de Identitate si Legitimatia de Serviciu

– ni s-a atras atentia ca in zona de interes, telefoanele mobile vor fi bruiate si convorbirile inregistrate

– am fost avertizati sa nu deschidem ferestrele in timpul trecerii coloanelor oficiale si nici sa ne apropiem de acestea .

– administratorii cladirilor au obligatia sa inchida si sa securizeze accesul pe terasa imobilului ; sub nici o forma nu accesati aceste terase .

Pe parcursul evenimentului vom reveni cu informatii ori de cate ori va fi cazul .

Singura solutie, in momentul de fata, daca vrem sa evitam pe bune incalcarea spatiului privat e fie sa ne retragem, in semn de protest, din retelele bruiate sau sa ne bagam direct intre scanduri de geek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: