8bit stuff – DAT Politics live @ Rokolectiv

DAT Politics au fost, aseara, bestiali. 8bit electro frantuzesc, usor de conectat atat cu minimalismele tip Mille Plateaux sau cu haosul intretinut de KID 606, cat si cu generatia Crystal Castles sau cu dementul de Dan Deacon (Wham city, USA). Punkish de la inceput la sfarsit, incluzind thrash-ul din imbracamintea fiecaruia variind de la colanti la tricouri cu “Death Before Disco”, show-ul lor e electric si prajit din start. Au inceput cu “My Toshiba is Alive” si au ajuns la momente in care sunetul folosit era luat direct din microfonii si distorsiuni controlate. Totul intr-un ADHD isteric, cu glitch-uri inevitabile pentru unii care au abandonat midi-ul, bazindu-se exclusiv pe laptopuri si samplere.

Observati sculele prezente pe scena si va veti prinde de tipul de clash cultural pe care il propune cultura 8bit, subtire reprezentata in .ro de prea multi in afara de Rezistenta Materialelor si de rarele improvizatii cu GameBoy-uri etc.

In vreme ce ma-mpiedic, prin casa, in 8biti bagati in boxe direct din Super Mario Bros (DS), din categoria Pissilix Live @ The Ministry (no link, but love) mai bag niste Sexy Sushi si imi pun peste jeansi chilotii fosfo-spider. Angie Reed-style.

Pana-n norvegienii (cam cilai si nu tocmai “tropical”) de diseara (Rokolectiv ’08 @ Session) ca tema de casa ar fi de dat un browse audio-video prin ultimul Mira Calix, linkuit pe la inceputul saptamanii, prin Daedelus si prin clicks’n’bleeps-urile idm-iste din noua piesa Candcum, “Vote for Pedro“, proaspat iesita din atelierul de dincolo.

Advertisements

One Response to “8bit stuff – DAT Politics live @ Rokolectiv”

  1. pissilix Says:

    pisslix sayz muchest luvest and meiks dedikeishan for all the ministry committee:

    my first youtube ever:)

    waiting for the hdeadelus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: