New Music West, primul festival transmis intr-un univers virtual

In afara de reni, Terrance&Phillip si SUV-uri imense, de care chiar au nevoie, fata de cocalarii romani cu jeep-uri albe, canadienii au si una dintre cele mai active scene muzicale in momentul de fata. La festivalul New Music West din Vancouver, de exemplu, lista artistilor participanti contine 265 de nume. Marturisesc ca nu am auzit de niciunul dintre ele, chestie care, in prima instanta, m-a intrigat.

Canadienii s-au gandit, insa, ca toate subgenurile de muzica electronica si indie pe care le cultiva cu sarg de ani de zile s-ar putea sa nu fie tocmai de circulatie internationala, asa ca transmit online mai mult de 100 de concerte din cele 4 zile de festival. Nu intr-o maniera clasica, adica punind la dispozitie niste link-uri insipide cu stream-uri video care sa le incarce serverele pe perioada 14-18 mai ci apelind la o platforma de realitate virtuala. Moment in care lucrurile incep sa se complice.. pentru toata lumea.

Ca sa organizezi, in momentul de fata, o transmisiune in direct dintr-un spatiu virtual interactiv, in care toti sa se simta ca acasa, ai nevoie fie de o echipa de programatori specializata in Second Life fie de o alta platforma care sa-ti permita sa faci destule modificari astfel incat experienta rezultata sa merite atentia celor blazati de streaming-ul clasic. Cel mai bine e sa ajungi la Vancouver sau sa te pregatesti de vreo 40 de minute de instalari.

Platforma aleasa de organizatorii New Music West e Red Light Center, univers de realitate virtuala pentru adulti creat de cei de la Utherverse Digital, cel mai important dezvoltator de MMOG-uri din Canada.

Dupa ce-am downloadat un pachet de 480 de mega si mi-am creat un cont de cetatean al Vancouver-ului am observat cu incantare ca Red Light Center e unul dintre cele mai prietenoase universuri virtuale, permitindu-ti sa-ti imbunatatesti avatarul cu tot felul de accesorii mai mult sau mai putin adulte, iar daca esti VIP ai voie sa faci si fornicatie. Pentru inceput, m-am trezit intr-o sala de asteptare cu peretii plini de postere care trimiteau fie la programul festivalului fie la un tur de bun-venit.

Blonda cum eram, n-am inteles mai nimic din harta care-mi arata drumul catre locul transmisiunii virtuale. Nicio problema, a fost suficient sa ies pe prima usa pe care am gasit-o si sa-l intreb pe primul avatar gasit cum se ajunge la Amfiteatru. Am fost ghidat pana acolo cu un prietenesc “Follow me!”. Dupa cum vedeti mai jos, am nimerit inaintea inceperii (diferenta de fus orar) dar un interviu cu Moby e oricand interesant, mai ales daca te poti masca in punker de buzunar.

Cronica primului MMUOMF (Massively Multi-User Online Music Festival), mai incolo. Pana atunci astept sa se faca 3 dimineata si ma pregatesc de PAARTYYYY cu niste Crystal Castles.

via Wired

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: