LCDD – soundsystem cu jucarii reciclate

Cei de la LCDD nu folosesc instrumente sau laptopuri si nici nu au mereu aceeasi componenta. Ei merg pe ideea de “open band” in care oricine isi poate aduce sculele de-acasa, singurul criteriu fiind ca acestea sa faca parte din categoria DIY. Adica reciclate casnic, de mana si, evident, unicate.

Printre aparatele de produs sunete cu ajutorul carora LCDD improvizeaza live se numara walkman-uri, papusi, claxoane de bicicleta, termometre, telefoane cu disc, aparate de fotografiat si jucarii electronice, pe care le modifica astfel incat sa poata canta la ele.

In plin turneu japonez, spaniolii nu contrasteaza deloc cu peisajul sau cu eclectica scena electronica locala. Data fiind pasiunea japonezilor pentru gadget-uri si pentru tot ce inseamna cultura geek, sunt sigur ca LCDD a dat cel putin o tura prin Akihabara ca sa-si improspateze colectia.

Mai multe poze cu Doo Rags, numele oficial al jucariilor modificate, inspirat de o trupa americana de lo-fi blues (wiki+YouTube) celebra pentru instrumentele improvizate pe care le foloseste, gasiti pe flickr-ul membrului fondator al trupei, Olaf Ladousse.

A thfraesh new era is gonna come, I can feel it!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: